Папандреу свиква извънредно заседание на правителството

  • 01 ноември 2011 16:28

  • 812
  • 0
Папандреу свиква извънредно заседание на правителството
©

Гръцкият премиер Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос ще проведе късно днес извънредно заседание на правителството във връзка с развитието на политическите събития, след като лидерът на гръцката опозиция Андонис Самарас настоя за незабавни предсрочни избори, предаде БНР.

Самарас обяви това след извънредна среща с президента Каролос Папуляс и посочи, че опозицията няма да подкрепи премиерското решение за референдум за спасителните мерки за Атина. Според изявления и на другите парламентарно представени партии референдумът е "улица без изход" и поставя на риск членството на Гърция в еврозоната.

Днес още един депутат напусна парламентарната група на управляващите социалисти, след като част от представителите й също се обявиха срещу народното допитване. В петък парламентът ще гласува вот на доверие на правителството, а според коментарите в Атина, днешните събития вероятно ще доведат до предсрочни парламентарни избори още през декември.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини