Плъхове парализираха жп линия в Италия

  • 01 ноември 2011 14:03

  • 1490
  • 0
Плъхове парализираха жп линия в Италия
© Снимка: Булфото

Плъхове предизвикаха сериозни неприятности по жп линията Ферара-Равена в италианската област Емилия-Романя, съобщиха местни медии. Машинисти и пътници на бърз влак забелязали, че композицията преминава през прелези в района на гара Гайбанела без бариерите да се спуснат автоматично.

Незабавно бил подаден сигнал по цялото трасе и техническите екипи започнали да търсят причината за тази авария, която е изключително опасна. С цел да се предотвратят нещастия е бил въведен авариен режим на движение, при който влаковете значително намаляват скоростта при приближаване към прелезите, като същевременно включват мощната звукова сигнализация на локомотивите, за да предупредят водачите на автомобили за наближаващата композиция.

Техниците установили, че някои от устройствата за регулиране на спускането на бариерите били повредени от изгладнели полски плъхове, които прегризали гумените гарнитури.

Най-засегнати се оказали редовните пътници, които използват линията, за да ходят на работа или на училище, защото аварийният режим на движение предизвиква дълги и непредсказуеми престои.

Последвайте канала на

1490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини