Романо Проди: Европа не е в състояние да реши нито един от проблемите си

  • 20 август 2015 14:44

  • 2387
  • 1
Романо Проди: Европа не е в състояние да реши нито един от проблемите си
© gettyimages

Европа не е в състояние да реши нито един от проблемите си.

Това заяви пред италианския в. "Авенире" бившият председател на Европейската комисия и бивш италиански премиер Романо Проди, цитиран от ТАСС. "Към нито един от сериозните проблеми, било то гръцката криза или въпроса за незаконната имиграция, нямаше европейски подход. Ако не бъде разработена ефективна политика, Европа ще умре от собствената си безпомощност. Европа е обречена на гибел, защото целят свят върви напред, а ние не сме в състояние да решим собствените си проблеми", заявява Проди.

Като пример Проди посочи кризите в Украйна и Гърция. Според него ЕС не може да намери решение на украинската криза, която я засяга пряко и затова в търсенето на решение доминираща роля играят САЩ. Не е решена окончателно и гръцката криза. Там беше избегнато най-лошото, но очевидно гръцкият дълг никога няма да бъде погасен и проблемът с него ще възникне отново в бъдеще, посочва бившият председател на ЕК. Проди разкритикува днешните европейски политици, че са недалновидни и се интересуват само от рейтинга си, а не от бъдещето, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В е л и к и я

2015.08.21 | 20:08

1
Ами ЕС да натисне гърците да си намалят пенсиите по 150-200 евро и ще си решат проблема с дълга , те и без това имат по десетки хиляди евро под дюшеците но са нахални искат пак високи пенсии при все че факта че държавата им която не е голяма и населението е малко по голямо от България а имат над 300 милиарда дълг ....Трябва данъчно подразделение от Европа или Германия да акостира в Гърция и да се приемат най строги закони срещу тия къде тарикатеят и не плащат данъци .. Тя държава е разхайтена до безобразие , Хем не плащат данъци хем искат високи пенсии и заплати - кеде го има това .. Няма ние и цяла Европа да живеем и да пестим като си правим сметката за да плащаме на тия които само си живеят .... дори и без да работят ....

Добави коментар

Водещи новини