Расте недоволството от гръцката сделка в партията на Меркел

  • 19 август 2015 11:24

  • 1434
  • 0
Расте недоволството от гръцката сделка в партията на Меркел
© gettyimages

До 100 депутати от партията на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Християндемократически съюз (ХДС) може да не гласуват днес за споразумението между гръцкото правителството на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и Еврозоната, предполага Би Би Си.

Парламентарната група на ХДС и нейната баварска посестрима Християнсоциален съюз не е единна по въпроса дали борещата се в продължение на няколко години криза южноевропейска държава трябва да получи третия пакет финансова помощ в размер на 85 млрд. евро. Британската медийна корпорация отбелязва и недоволството, което нараства и сред обикновените данъкоплатци във Федералната република, и сред редица политици. По-рано срещу гръцката сделка се обявиха 60 законодатели от политическата формация на ръководителя на кабинета в Берлин.

На днешното пленарно заседание се очаква голямата гръцка сделка да получи одобрението на парламентаристите в Бундестага. Споразумението най-вероятно ще бъде одобрено от депутатите на подкрепящата кабинета Меркел – Германската социалдемократическа партия, както и от неучастващите в управлението Зелени. При началото на заседанието финансовият министър на  Федералната република - Волфганг Шойбле призова депутатите да дадат шанс на Гърция. "Ние трябва да използваме тази възможност", каза той.   

За да влезе в сила, споразумението за помощта трябва бъде одобрено от всички членки от Еврозоната. Освен Гърция, в полза на отпускането на парите се изразиха по-рано Финландия, а вчера и Австрия, Испания и Естония.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини