Процедурни хватки бавят гласуването на гръцката сделка в Атина

  • 12 август 2015 13:46

  • 1181
  • 0
Процедурни хватки бавят гласуването на гръцката сделка в Атина
© gettyimages

Председателката на гръцкия парламент Зои Константопулу стана препятствие договореността на страната с международните кредитори да бъде одобрена, коментира ТАСС.

Ръководителката на органа на законодателната власт в Атина игнорира призива на премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли. Министър-председателят заяви, че споразумението трябва да се приеме възможно най-бързо, защото по думите му ситуацията е сериозна. Константопулу, която е противник на споразумението, обяви началото на заседанията за 21 часа българско време. Това означава, че решението на ниво комисии ще бъде взето най-рано утре в ранните часове на утрешния ден, ще влезе в пленарната зала по обяд в четвъртък и гласуването може да се състои едва в петък. 12 от 20-те членове на комисиите се обявиха срещу резолюцията на своята началничка и помолиха часът на срещата да бъде по-ранен.

Гърция и международните кредитори се споразумяха за трети пакет помощ в размер на 85 млрд. евро. Една от крачките към осъществяването на проекта е одобрението от парламентите на страните от Еврозоната.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини