Роден гурбетчия почина в Словения

  • 08 август 2015 21:01

  • 3701
  • 1
Роден гурбетчия почина в Словения
© gettyimages (архив)

25-годишен кюстендилец е починал внезапно в дърводелски цех в Словения, само няколко месеца, след като си намерил работа в чужбина по интернет.

Сашо Ангелов заминал на гурбет преди 9 месеца, за да подпомогне семейството си, съобщава struma.bg. „Работеше, работодателят му се оказал точен и почтен човек”, разказа лидерът на неправителствената организация „Ларго” Стефан Лазаров. „Вчера /в четвъртък - б.р./ близките му получиха тъжната вест, че Сашо издъхнал в дърводелския цех, в който работел. Той оставя вдовица и две невръстни деца”, каза Лазаров.

„Очаква се трупът му да бъде докаран в родния му град до няколко дни, тъй като все още се събират необходимите документи. Разноските по транспортиране на тялото му ще поеме работодателят на Сашо”, коментира ромският общественик Стефан Лазаров. „Драмата за почерненото семейство е голяма. Съпругата му е безработна, с две малки деца. Майката на Сашо почина преди година, а баща му е инвалид с два ампутирани крака”, допълни още Лазаров.

„Това не е първи случай на починал гурбетчия от ромския квартал. Преди около година в кв. „Изток”, откъдето е Ангелов, се наложило да стартира дарителска акция за набиране на средства за транспортиране на трупа на млад мъж, загинал в Италия”, припомни Лазаров. Според близките на 25-годишния Сашо Ангелов, той е починал от инфаркт, тъй като страдал от високо кръвно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.04 | 19:07

1
Едни се чудят в коя посока да работят,а други -къде.да се разходят.

Добави коментар

Водещи новини