Партия в Швеция иска визи за българи и румънци

  • 05 август 2015 14:14

  • 2802
  • 6
Партия в Швеция иска визи за българи и румънци
© Getty Images

Антиимигрантската партия "Шведски демократи" предприе кампания срещу просяците, които са основно граждани на България и Румъния. Разлепените плакати в една от станциите на метрото в центъра на Стокхолм предизвикаха обществено възмущение, предаде АП.

Плакатите са насочени към туристите и съдържат извинение за "бъркотията", която цари в Швеция, както и обяснение, че страната има проблем с "принудителното просене", организирано от "международни банди".

През юни шведското правителство предложи да се засили сътрудничеството с Румъния и България, за да се помогне на гражданите от тези две страни, които пристигат в Швеция, за да просят.

От опозиционната партия "Шведски демократи", която е трета по-големина в парламента, заявяват, че това не е достатъчно и зоват да бъдат въведени входни визи за българите и румънците.

Около 1000 души се събраха на мирен протест в сряда срещу рекламна кампания на "Шведски демократи", в която има нападки срещу просещи мигранти, пише шведският в. The Local.

Последвайте канала на

2802 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
живеещ в западна Европа

2015.08.27 | 22:42

6
Много правилно решение ! Също така да се проследи къде живеят тези просяци и кой ги докарва в западна Европа ?! Това са българи ,българската мафия ! Докарват тук куци и сакати ,цигани и българи няма значение и ги карат да просят и им обират спечелените пари ! В една квартира настаняват 10 и повече просяци ,мизерия голяма ! Не са виновни просяците ,виновни са българските мафиоти ,които трябва да бъдат съдени !
ПЛЮЯ ПО ЯЛОВИЯ ИЗБЯГАЛ ОТ КАЗАРМА

2015.08.14 | 13:08

5
ТАКА ЩЕ Е КАТО СМЕ РАЗКРАЧЕНИ МЕЖДУ руските ПИЯНИЦИ ПРОСТИ И БЕЛИТЕ УМНИ ХОРА ОТ ЕВРОПА
до 1

2015.08.14 | 13:08

4
глупендер либерастов, тук става дума за братята ти роми които си ги отглеждате и размножавате ВИЕ соросоидни изчадия за наша сметка и срам по света
35

2015.08.14 | 13:08

3
Putin shte razhlabi stegnatite shvedi...
Майната на мафия!

2015.08.14 | 13:08

2
Прескъпи шведи,много ще радвам,ако незабавно въведете виза!!!!Много Ви моля да направите веднага ограничението.Още по-добре ако спирате потока напълно.
Scandic

2015.08.06 | 17:06

1
Шведите са най-големите расисти. Никога няма да го чуете гласно от тях. Защото освен това са малодушни. Четири години живях в Швеция, никакви проблеми, общо взето, тихо и спокойно се живее. Но и нищо не се случва. Но, като не говориш шведски като тях, т.е. ако не си роден в Швеция и нямаш сини очи и руса коса, някак нещата не вървят. Е, винаги има и по-отворени хора, които ще те приемат. Най-вече, които също са живели навън. Но това са малцинство. А, това че са расисти, съм го чувал от мой колега швед.

Добави коментар

Водещи новини