Джихадисти от Гуантанамо са арестувани в Белгия

  • 24 юли 2015 13:54

  • 1292
  • 0
Джихадисти от Гуантанамо са арестувани в Белгия
© gettyimages

Петима бивши затворници от американската база в Гуантанамо, свързани с Ал Каида, са били арестувани в Белгия, съобщиха местни медии.

Уличените в съпричастност с терористичната групировка са били заловени при обир на частен дом. Единият от задържаните е белгийски гражданин, срещу когото САЩ са повдигнали обвинения за участие в ръководството на "Ислямска групировка на мароканските бойци". Отбелязва се, че задържаните са били в Гуантанамо от 2001 до 2005 г. покрай разследването на терористичните нападения в САЩ отпреди 14 години.

Преди ден медиите съобщиха за задържан в Брюксел, в чийто телефон били намерени снимки на отрязани глави, държани от маскирани бойци. Задържаният е от сирийски произход, пребиваващ законно в Белгия от 2006 година. Той обяснил, че получил снимките от брат си, който се намира в Сирия и искал да му покаже зверствата на терористите там. Задържаният бил спрян за пътна проверка, след като минал на червено. Оказало се, че той шофира без книжка и проявил нервност при проверката. При претърсването на автомобила и жилището му не са били открити допълнителни улики.

Последвайте канала на

БТА
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини