ЕП разкритикува Украйна заради Юлия Тимошенко

  • 27 октомври 2011 15:44

  • 606
  • 0
ЕП разкритикува Украйна заради  Юлия Тимошенко
©

Отказът да бъде преразгледана осъдителната присъда срещу Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и "поставя под съмнение подписването на споразумение за асоцииране и отдалечава европейската перспектива пред Украйна", се казва в прието днес решение на Европейския парламент, цитирано от ИТАР-ТАСС.

В документа, посветен на присъдата от 7 години затвор и другите следствени дела срещу бившия украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, евродепутатите констатират, че в Украйна са налице "някои признаци за деградация на демократичните свободи, а държавните органи вероятно се използват за партийни интереси".

В критичното към Киев решение на ЕП се подчертава, че съдебните процедури срещу Тимошенко са имали избирателен  характер и се препоръчва на Европейската комисия нейни представители да обсъдят случая с украинския президент Виктор Янукович преди срещата на върха ЕС-Украйна през декември т.г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини