Иван Гарелов: Гърция стои зад Ципрас

  • 13 юли 2015 17:57

  • 2834
  • 4
Иван Гарелов: Гърция стои зад Ципрас
© Булфото

Гърция не е на прага на политическа криза. Споразумението с кредиторите се посреща с облекчение, независимо че то не отговаря на мечтите на обикновените хора, коментира пред БНР журналистът Иван Гарелов.

Според него референдумът е показал, че Гърция стои зад премиера си Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, по-опасно за него е недоволството в партията му СИРИЗА. Има едно ляво крило, което несъмнено ще иска да каже своето мнение, но това не крие опасност от неутвърждаване на споразумението в парламента, каза Гарелов.

Той е на мнение, че острите коментари, които днес излизат в медиите по повод на постигнатото споразумение, са в резултат на водената остра медийна борба срещу правителството на Ципрас.

Всички частни гръцки телевизии са настроени против това правителство, защото една от мерките, които ще предприеме, е да увеличи финансовата тежест на спечелилите телевизионен лиценз. След като се стигна до споразумението, трябва да очакваме едни процеси, които са по-трайни и Европа трябва да се съобрази с тези тенденции в развитието на капитализма в последно време. Ако не се съобрази, ще бъде изненадана от нови удари, от нови уроци, като се започне от Испания и се продължи по-нататък, коментира още журналистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2834 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.14 | 15:39

4
Гърците стоят зад Ципрас,.... и с право защото Ципрас защитава интересите на гърците. Кога и ние ще имаме такива политици, омръзна ми от ....на.упени, но лакоми наши мекерета?????!!!!
Пешо

2015.07.14 | 12:42

3
Този мазен и нагъл червен паразит/Гарелов/ до кога ще дава интервюта? боклук, също като любимият му ципурко.

2015.07.14 | 07:33

1
Я пусни една снимка да те видим къв красавец си....... !
Бойко педала

2015.07.14 | 12:42

2
Изгорелов , не се обаждай от дупката си говедо!

Добави коментар

Водещи новини