Туск млъкна за разговора си с Ципрас (обновена)

  • 09 юли 2015 13:58

  • 4123
  • 3
Туск млъкна за разговора си с Ципрас (обновена)
© gettyimages

Обещах на гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли да бъда дискретен, каза председателят на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск, предаде Би Би Си.

На пресконференция полският политик потвърди, че е провел телефонен разговор с министър-председателя, но отказа да предостави на журналистите в Брюксел подробности около темата на разговора. Туск призова европейските лидери да проявят лоялност. "В такива трудни моменти ние трябва да се доверяваме един на друг", допълни той. "Готови сме да подкрепим само добри решения. Искам днес да говоря за нашите усилия, а не за някакво трагично развитие на събитията", допълни той. Председателят на Съвета на ЕС изрази надежда, че Атина днес ще представи конкретен, реалистичен и изгоден за всички страни план.

По-късно председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви, че днес ще приеме представители на гръцката опозиция. В срещата се предвижда да участват членове на "Нова демокрация", от която бе излъчен предишният шеф на кабинета в Атина – Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951. На разговорите се очаква да присъства и лидерът на проевропейската партия Потами (Река) Ставрос Теодоракис.

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос от коалиционния партньор на лявото правителствено на СИРИЗА заяви: Всичко върви добре, въпреки усилията на някои хора да провалят споразумението.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4123 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.10 | 11:53

3
TOZI POLYAK E SILEN BULGAROMRAZEC-LTCHI MU I ZLOBATA
ципрас БОКЛУКА ЛЪЖЕ ГЪРЦИТЕ

2015.07.10 | 11:53

2
ГЪРЦИЯ КАПУТ рубла КАПУТ ципрас КАПУТ

2015.07.10 | 11:53

1
Има някой интерес финансовата криза да се задълбочава а не да се разреши !

Добави коментар

Водещи новини