Кристин Лагард: Необходимо е преструктуриране на дълга на Гърция

  • 09 юли 2015 07:08

  • 1665
  • 3
Кристин Лагард: Необходимо е преструктуриране на дълга на Гърция
©

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 заяви днес, че е необходимо преструктуриране на дълга на Гърция и увери, че продължава активно да търси решение на кризата в тази страна, предаде Франс прес.

"Преструктуриране на дълга според нас е необходимо в случая на Гърция, така че да бъде по силите й да го изплати", каза Лагард. Атина, която настоява за облекчаване на огромния си дълг, обеща днес да представи нова програма за надеждни реформи в отговор на поставения от европейските лидери ултиматум.

Въпреки че Гърция не погаси последната си вноска по дълга към МВФ, Лагард увери, че институцията е поела ангажимент да намери решение на гръцката криза. Според МВФ Гърция ще се нуждае от най-малко 50 милиарда евро помощ през следващите три години и от облекчаване на дълга. Но европейците, които имат най-голям финансов принос в плана за помощ, не искат и да чуят за облекчаване на дълга, докато Атина не приеме мерки за икономии, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1665 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.09 | 14:22

1
Крайно време е да разберете , че Гърция няма намерение и никога няма да изплати дълга си -- те са комунисти , а комуниста само взема, за връщане не го търси !!

2015.07.09 | 18:12

3
На вас лъжливите некадърници за всичко са ви виновни комунистите които дори и не съществуват !
koko606

2015.07.09 | 18:12

2
Дълга го натрупаха не комунистите, а тези преди тях, фашаго.

Добави коментар

Водещи новини