ЕП: Гърция създаде трудности

  • 06 юли 2015 10:44

  • 2069
  • 1
ЕП: Гърция създаде трудности
© gettyimages

Резултатите от гръцкия референдум създадоха проблеми за Европа, каза председателят на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, предаде Би Би Си.

С тези думи германският социалист коментира резултатите от вчерашния референдум, на който жителите на южноевропейската държава с над 60 процента отхвърлиха условията на международните кредитори. Той отправи критики към премиера в Атина Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли. "Гръцкият министър-председател смята, че резултатите от допитването ще помогнат на страната му да води по-лесно преговорите с международните кредитори. Това според мен обаче не отговоря на истината", категоричен бе лидерът на органа на законодателната власт на Европейския съюз.

Шулц също заяви, че ситуацията е усложнена. "В Гърция казаха "Не", но останалите членки на Еврозоната приемат условията, които бяха отхвърлени вчера", допълни той.

Днес ЕП обяви, че на утрешната си пленарна среща законодателите на 28-те ще обсъдят ситуацията в Гърция

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2069 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.06 | 18:54

1
Не може всички "преговарящи" да са като Кунева/реформирана Пръмова/ да викат YES и да козируват,пък ние после да го отгладуваме!!!

Добави коментар

Водещи новини