Гърци скочиха на православния си лидер

  • 03 юли 2015 13:23

  • 2547
  • 1
Гърци скочиха на православния си лидер
©

Атинският и на цяла Гърция архиепископ Йероним бе подложен на яростни словесни нападки, предаде АП.

Ръководителят на Еладската православна църква призова паството си да одобри предложенията на Тройката (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) за провеждане на реформи в замяна на продължаване на финансирането на страната на насрочения за неделя от премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли референдум.

Духовният водач в послание заяви, че страната му преживява най-тежкия момент в историята си от Втората световна война насам. "Последващите дни и часове ще бъдат съдбоносни за всеки грък и гъркиня и за нашата страна", е написал Йероним. "Ето защо не трябва да допускаме да ни обгръща отровата на разделението - това ще бъде престъпление спрямо бъдещите поколения. Не трябва да откъсваме Гърция от европейската плът и кръв", е заявил свещенослужителят в публикувано от медии обръщение.

Повечето коментари под публикуванията на призива на архиепископа, известен с прозападните си позиции, са резки и критични. "Оставете на децата да решават бъдещето си", е написал потребител. Друг текст под публикацията посочва, че вместо Ципрас ще дойде друг, например Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951, ще подпише ново споразумение и ще зароби гърците за още 500 години. "Баба ми, като дошла от бреговете на Черно море, нямаше право на пенсия по-висока от 345 евро. Преди две години Самарас спря пенсиите на 31 000 понтийски гърци, за да спаси Гърция. В същото време депутатите ни получаваха 6000 евро заплата", допълва друг коментатор, който призовава Гърция да излезе от католическо-протестантския Европейски съюз и да се обедини с Русия и Сърбия.

Еладската църква е създадена през 1833 г. с решение от името на тогавашния малолетен крал Отон I. Константинополската патриаршия признава Гръцката архиепископия 17 години по-късно.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.07.04 | 00:19

1
Малък лъч в мътното съзнание. Ще ви дойде акъла да излезете от оковите на Католицизма.

Добави коментар

Водещи новини