Берлин за Атина: Вратите са отворени (обновена)

  • 30 юни 2015 15:19

  • 2993
  • 3
Берлин за Атина: Вратите са отворени (обновена)
© gettyimages

Вратите за преговори с Гърция остават отворени, каза германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде РИА Новости

С тези думи ръководителят на правителството на Федералната република коментира ситуацията и последното развитие на събитията, свързани с гръцката криза. "Мога да повторя само това, което казах вчера. Днес в полунощ изтича срокът на оказването на помощ за южноевропейската страна. След полунощ няма да прекъсваме връзките и вратите за преговорите остават отворени. Това е всичко, което мога да кажа на този етап", лаконична бе тя пред журналисти в Берлин. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето изпрати във вторник предложение до Атина. Меркел по този повод заяви, че не знае какво съдържа документът. "Последното предложение, за което знам е това от петък", отговори тя на въпрос. По-късно темата за Гърция бе коментирана и от германския финансов министър Волфганг Шойбле. Според него оставането на страната в Еврозоната не подлежи на въпрос дори ако на референдума гърците одобрят предложението на Ципрас.

Днес финансовият министър на Атина – Янис Варуфакис обяви, че правителството на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли няма да изплати 1,6 млрд. евро на Международния валутен фонд днес.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2993 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ala bala

2015.07.07 | 13:33

3
Да бе, умяха им парите на германците. Как ли пък не. Радвайсе че родната ти България не я сполетя подобно нещо. Взеха на гърците най важната и стратегическа собственост - пристанищата. Сега вече са като нас- ще слушат и испълншват всичко. Само дето с нас успшхо много по рано с АЕЦ Козлодуи и КС - Варна.

2015.07.01 | 10:32

2
РЕФЕРЕНДУМ ! ДЕМОКРАЦИЯ ! РЕФЕРЕНДУМ ! ДЕМОКРАЦИЯ ! НАРОДА ДА КАЖЕ ДУМАТА СИ !!! БРАВО ЦИПРАС !!!

2015.07.01 | 10:32

1
Баба Ангела много се е намръщила на снимката.Гърците не искат да и скачат по тоягата.Умряха и дадените пари.Да пие една студена вода!

Добави коментар

Водещи новини