Ясно е на кой е изпратено зловещото селфи с отрязана глава от Франция

  • 29 юни 2015 18:24

  • 4336
  • 0
Ясно е на кой е изпратено зловещото селфи с отрязана глава от Франция
©

Извършителят на нападението в завода за промишлен газ в Сен Кантен Фалавие, Франция, Ясин Сали беше прехвърлен днес в арест на звеното за борба с тероризма към полицията, намиращ се в района на столицата Париж, предаде БТА, позовавайки се на "Франс прес".

По време на разпитите Сали отричал, че в престъплението му е имало религиозен мотив, разказва източник, запознат с разследването. Той обаче не дал никакви обяснения защо до отрязаната глава на работодателя си, която закачил на оградата на завода, имало две знамена с ислямски надписи, нито защо е викал: "Аллах е велик", когато се опитвал да отвори бутилки с газ в атакувания завод.

Според колега на Ясин Сали той е имал професионален спор с шефа си Ерве Корона, собственик на фирма за транспорт и товари. Двамата се скарали неотдавна, защото Ясин Сали съборил палета с компютърна техника.

Според френски медии Ясин Сали е казал още при разпитите, че има семейни проблеми.

Разследващите днес съобщиха името на предполагаемия получател на зловещото селфи с отрязаната глава, направено от Ясин Сали и пратено по мобилен телефон. Предполага се, че получателят е френски джихадист на име Юнес Себастиен, който от ноември 2014 г. е заминал за Сирия и се присъединил към редиците на джихадистката групировка "Ислямска държава" в района на Ракка. Ясин Сали и Юнес Себастиен се познават от 2006 г., като и двамата се движели в ислямистки среди в Източна Франция, твърди добре осведомен източник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини