Камерън свиква среща на британската Комисия за извънредните ситуации заради атентатите във Франция и

  • 26 юни 2015 17:31

  • 1711
  • 2
Камерън свиква среща на британската Комисия за извънредните ситуации заради атентатите във Франция и
© gettyimages

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. обяви, че по-късно днес ще има среща на Комисията за извънредните ситуации (COBRA), на която ще бъдат обсъдени нападенията във Франция и Тунис, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Камерън изрази солидарност с френския народ след нападението срещу завод за промишлени газове и каза, че се надява по-късно да разговаря с туниското правителство, на което да изкаже съболезнования заради нападението в курорта Сус, при което загинаха 27 души. "Това е заплаха, която засяга всички нас. Събитията, случили се в Тунис и Франция, могат да станат навсякъде", каза той пред журналисти. "Трябва да се справим с тази жлъчна радикална реторика, която замъглява толкова много млади умове и да се борим с всички налични средства", каза британският премиер. "Съюзниците от НАТО са солидарни с Франция в борбата с тероризма", каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

По-рано днес двама души преминаха с кола през входната врата на завода на американската компания "Еър продъктс" и се врязаха в складирани газови бутилки, вследствие на което стана експлозия. По предварителни данни един човек е загинал и най-малко десет са сериозно пострадали. На входа на предприятието бе намерен флаг с ислямистки лозунги и обезглавеното тяло на шеф на предприятие в предградие на Лион. Френската жандармерия е задържала човека, заподозрян в извършване на нападението.

Бившият френски президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в призова правителството да установи обстоятелствата около днешния атентат, извършен в района на Лион, да си вземе поука и да повиши нивото на бдителност, се казва в изявление на пресслужбата му.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
има справедливост

2015.06.27 | 01:34

2
Браво нека и техните общества да усетят болката, както ние в България тормозени от паразита ЦИГАНИ.

2015.06.27 | 00:03

1
Да извика Ирландската пастирка малоумна ! Акъл ще даде това хюмне ухилено !

Добави коментар

Водещи новини