Ципрас се среща днес в Брюксел с шефовете на ЕК, ЕЦБ и МВФ

  • 24 юни 2015 07:46

  • 2263
  • 1
Ципрас се среща днес в Брюксел с шефовете на ЕК, ЕЦБ и МВФ
© Getty Images/Guliver

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли днес ще посети Брюксел, за да разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с президента на Европейската централна банка Марио Драги и с управляващата директорка на Международния валутен фонд Кристин Лагард. Това съобщи снощи източник от гръцкото правителство, цитиран от Франс прес и ТАСС.

В понеделник в Брюксел се състоя извънредна среща на върха на Еврозоната, която не доведе до постигане на споразумение между Гърция и международните кредитори - ЕК, ЕЦБ и МВФ, но позволи да се направи още една крачка към постигане на компромис. Сега споразумението се очаква към края седмицата. Компромисът може да бъде постигнат на още една извънредна среща на Еврогрупата тази вечер и окончателно да бъде утвърден на редовната среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС на 25-26 юни в Брюксел.

Ръководителят на гръцкия преговорен екип Евклидис Цакалотос, който е втори външен министър в правителството, заяви вчера, че Атина и международните кредитори са по-близо до сделка, така че да бъде избегната неплатежоспособност на Гърция, съобщи Ройтерс. Гръцкият държавен министър Никос Папас изрази увереност, че парламентът ще подкрепи споразумение с кредиторите, въпреки че някои в партията на Ципрас критикуват отстъпките, направени от Гърция, пише БТА.

"Премиерът на Гърция Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли беше избран от конкретна партия с конкретен мандат и състави мнозинство", заяви Папас в интервю за гръцкото радио "Кокино", цитиран от ТАСС. "Споразумението, което бъде представено на парламента за одобрение, ще бъде подкрепено от парламентарното мнозинство", увери Папас, според когото това ще укрепи още повече партията СИРИЗА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пинсионер

2015.07.10 | 22:51

1
гурция няма да върне нищо на европеиския саус и на еврозоната.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини