"Хюман райтс уоч" критикува плана на Унгария да построи стена на границата със Сърбия

  • 22 юни 2015 20:06

  • 1845
  • 3
"Хюман райтс уоч" критикува плана на Унгария да построи стена на границата със Сърбия
©

Базираната в Ню Йорк правозащитна организация "Хюман райтс уоч" критикува днес плана на Унгария да построи четириметрова стена на границата си със Сърбия, за да спре потока от нелегални имигранти, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Хюман райтс уоч" посочва, че е регистрирала в Сърбия случаи на сериозно малтретиране на имигранти и търсещи убежище от страна на сръбската полиция, както и недостатъци в системата за предоставяне на убежище. Според правозащитната организация оградата създава риск да постави в капан хората в Сърбия. Страната, която помогна за свалянето на Желязната завеса през 1989 г., сега строи нова, заяви "Хюман райтс уоч".

Сръбският министър на отбраната Братислав Гашич посети днес границата с Македония, където заяви, че Сърбия зачита международните конвенции по отношение на търсещите убежище, "за разлика от някои наши съседи, които действат по много безотговорен начин". Очевидно Гашич визираше плана на Унгария за построяване на четириметрова ограда на границата със Сърбия.

Последвайте канала на

1845 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.23 | 15:07

3
браво на маджарите.

2015.06.23 | 13:43

2
На маджарите браво , а нашата ТИКВА пълни България с цигани и се е надупил на европедерасите и прави минети на американците !
он

2015.06.23 | 13:43

1
Хюман райтс уоч да го духат. Само нашите Тиквочи са безродници и продажници!

Добави коментар

Водещи новини