Белгийски принц чака 44 млн. евро обезщетение от Либия

  • 22 юни 2015 11:47

  • 1772
  • 1
Белгийски принц чака 44 млн. евро обезщетение от Либия
© gettyimages

Белгийският принц Лоран и неговото закрито дружество с нестопанска цел "Глобален тръст за устойчиво развитие" очакват да получат обезщетение от 44 милиона евро от либийската държава заради прекратен от Триполи договор за озеленяване, съобщават местни медии.

В епохата на сваления с операция на НАТО през 2011 г. либийски лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия дружеството имало договор за залесяване. Договорът бил прекратен покрай военната операция, в която Белгия имаше дейно участие. Съдът в Брюксел на първа и втора инстанция се е произнесъл в полза на принца, но сега Либия обжалва, защото настоява, че обстоятелствата са били извънредни. Либийските представители твърдят, че не са получили документите по делото заради хаоса в африканската държава и затова са пропуснали законовите срокове за обжалване.

Белгийският съд не е приел настояванията за извънредност на обстоятелствата. Двете страни спорят и за това изплатено ли е обезщетение по прекратения едностранно договор. Очакванията са поредната съдебна инстанция само да препотвърди вече произнесените решения в полза на принц Лоран.

Последвайте канала на

БТА
1772 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Васо

2018.01.14 | 21:17

1
Що не вземе пример от нас и да опрости дълга? :) И колко още... Тия са се взели на сериозно, а вестникарите все им пригласят.

Добави коментар

Водещи новини