"Грипен" извърши твърдо приземяване в Унгария, пилотът катапултира

  • 10 юни 2015 18:36

  • 5323
  • 2
"Грипен" извърши твърдо приземяване в Унгария, пилотът катапултира
©

Унгарски изтребител ЯС-39 "Грипен" извърши твърдо приземяване в Източна Унгария заради техническа неизправност, съобщи министерството на отбраната в Будапеща, цитирано от Ройтерс.

По данни на унгарската национална осведомителна агенция МТИ пилотът опитал да приземи изтребителя, но изгубил контрол над машината и катапултирал. Пилотът е ранен, но състоянието му е стабилно.

МТИ цитира генерал-лейтенант Золтан Орос, заместник-началник на генералния щаб на унгарските въоръжени сили, според когото Унгария ще провери всичките си самолети "Грипен" след днешния инцидент, който станал след друг подобен с унгарски "Грипен" в Чехия миналия месец.

По думите на Орос днешното твърдо приземяване се дължи на технически проблем и няма връзка със случилото се в Чехия. Първоначалният оглед показва, че самолетът може да бъде поправен.

Последвайте канала на

5323 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.11 | 15:37

2
А сега къде са еврогейците да коментират колко калпави са Грипен. Които между другото съвсм не са лоши самолети, далеч по-добри от прекият им щатски конкурент - Ф-16.

2015.06.11 | 10:41

1
летците д а не носят джиесеми таблети,камерки и подобни в самолетите врагове ги ползват за декодиране вкл с опити з а блокажи

Добави коментар

Водещи новини