САЩ са притеснени от визитата на Владимир Путин в Рим

  • 10 юни 2015 09:07

  • 4311
  • 16
САЩ са притеснени от визитата на Владимир Путин в Рим
© gettyimages

Визитата на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в Италия и срещата му с Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март във Ватикана са водеща тема за италианските издания.

Италианският в. "Фолио" посочва, че по време на срещата на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март с Путин няма да е достатъчно папата да се представя за защитник на християните. Католиците от Киев искат от папата силен жест спрямо Путин във връзка с украинската криза, допълва изданието. Вашингтон е притеснен от визитата на Путин в Италия и се опасява, че Рим може да прекъсне фронта на западните санкции срещу Русия, посочва в. "Стампа".

Притиснатият в ъгъла от Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият Путин идва в Италия, но това не е повод за притеснение за италианския премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва, защото Западът е поверил на Италия ролята на мост между "цар Путин" и Европа, посочва в. "Република". На срещата на върха на Г-7 в Елмау Ренци обяснил на колегите си, че Италия не може да скъса връзките с Русия, защото има прекалено много икономически интереси там, допълва вестникът.

В. "Кориере дела сера" припомня, че в навечерието на визитата си Путин даде пространно интервю за него, което е било внимателно анализирано от Светия престол и по-скоро е било прието положително. Думите на Путин, че не е агресор може и да изненадаха мнозина на фона на украинския конфликт, но за Светия престол в действителност Путин си остава събеседник, който не може да бъде избегнат, който е смятан за ценен за възпирането на ислямисткия тероризъм в Близкия изток.

Въпреки натиска на САЩ, на правителството в Киев, както и на Европа, Ватикана продължава да не се противопоставя на Русия по украинския въпрос, допълва в. "Кориере дела сера". Неотдавна архиепископ Святослав Шевчук, главата на Гръко-католическата църква на Украйна, се опита да накара Ватикана да се произнесе срещу Путин. Но на 12 май в Международния институт за стратегически изследвания в Лондон по време на форум относно стратегията на Светия престол, нунцият на Ватикана във Великобритания, монсеньор Антонио Менини, в миналото ватикански пратеник в Москва за 8 години, припомни, че папата никога не е определял Путин като агресор. Това показва каква е външнополитическата стратегия на Ватикана и че той не се ръководи от предубеждения. Всичко това обяснява защо международната стратегия на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е гледана отвъд Атлантика със смесица от любопитство, възхищение, но и изумление. Американската дипломация е препоръчала на Ватикана да не се доверява на Путин, който искал само да използва Католическата църква за свои цели, но папата както изглежда поддържа своята предпазлива и независима стратегия.

Всъщност папата и Ватикана са притеснени, че нова студена война между САЩ и Русия би блокирала разведряването на отношенията между католическия и православния свят и би се превърнала накрая и в студена религиозна война. Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март споделя визията на папа Йоан Павел Втори, според който Европа, за да може да диша добре, трябва да има два бели дроба - един източен и един западен, посочва вестникът.

Твърди се, че Путин може да постигне печеливш ход пред папата, като убеди патриарх Иларион да покани Франциск в Москва, допълва в. "Кориере дела сера". Патриархът ще бъде в Рим около 20 юни, за да се срещне с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. Не се изключва и вариант за среща с Франциск, отбелязва вестникът. Посредническата роля на папата в международните кризи го превръща в протагонист. За това говори и вниманието, с което САЩ се готвят за папската визита в края на септември. Но в САЩ бяха отправени критики за това, че папата е отворен не само към Путин, но и към кубинския лидер Раул Кастро, когото прие на 19 май.

Според в. "Уолстрийт джърнъл" много католици са били изумени от този прием и то с право. Папата освен това избра да спре в Хавана, преди да стигне във Вашингтон и това изненада Белия дом, допълва "Кориере дела сера".

Последвайте канала на

БТА
4311 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2015.06.13 | 17:54

16
Ама и западните журнаисти са същите курви като нашите.Обама бил притиснал Путин в ъгъла, според в. Република. Бахти "ъгъла", в който са го притиснали - заедно с Индия, Китай, Бразилия... "Притиснатите в ъгъла" държави според анализи държат над 56% от световното производство и 85% от човешкото население.
до 007 от Васко

2015.06.11 | 11:31

12
Преписвай и ти кой ти пречи лошото е че пищовите ти са стари по старият материал от времето на Елцин и само ти се смеят всички на бисерите на теб и на други келеши от село само за лади и за откраднатите ниви на дядо ти пишете и за това че нямало портокали целогодишно:))))
до 007

2015.06.11 | 11:31

11
Мизерията е в про западните държави! В Русия безработицата е 6,1% средно за страната в ЕС средната е 14%, а бездомници и наркомани в Америка има в пъти повече отколкото алкохолици в Русия, да не говорим и колко убийства стават в САЩ, в Русия по негрите не стрелят!

2015.06.11 | 11:30

10
Обама да мисли как да връща дълговете на Америка, че наближават 63 трилиона долара и то в доларите които нищо не струват ако го сметнат дълга в евро сигурно е число със 50 нули:)) Китай и Русия са единствените които могат да ги спасят да не фалират без световна война което е другият вариант, а маймуната само се чуди как да дразни руснаците!
007

2015.06.11 | 11:30

9
Добре преписваш цифри, но те не ти ли говорят за мизерията в тези страни
а

2015.06.13 | 17:53

15
Защо се занимава с тия педераси западни да се фане за Китай и ги е бал в майките
ХА ХА ХА ХА ХА

2015.06.13 | 17:53

14
Путин е пич, а Расим Плевела е пичка!
В е л и к и я

2015.06.13 | 17:52

13
Факта че американците са притеснени означава че те май са притиснати в ъгъла ....
4ifut

2015.06.11 | 06:17

4
притиснал му е простатната жлеза с език :)

2015.06.11 | 11:29

8
Кой Обама на Путин ли?

2015.06.11 | 11:29

7
rubla kaputis tyka li e

2015.06.11 | 11:29

6
ПУТИН ще е агресор когато прати военни съветници в Мексико или Канада и направи преврат там ! Освен това военни бази в КУБА , ВЕНЕЦУЕЛА ! Крайно време е , закъснява ! СЛАВА РОССИИИ ! ДОЛУ сатанинските Щати !

2015.06.11 | 11:28

5
AMERIKA S TOZI SI HOD SE PONASYA PO NANADOLNICHTETO DANO PROZRE G-N OBAMA
ИСКАМ РУБЛИ

2015.06.11 | 06:16

3
ИСУС ЩЕ НАКАЖЕ БЪЛГАРИЯ ЧЕ НЕ ПРИЕМА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ
българан тупан

2015.06.11 | 04:59

2
Обичам Америка ,но мразя американците !Мразя Русия,но обичам руснаците !!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини