Тържествата за юбилея от коронясването на Елизабет ІІ ще траят само 6 месеца

  • 24 октомври 2011 15:28

  • 1174
  • 0
Тържествата за юбилея от коронясването на Елизабет ІІ ще траят само 6 месеца
©

Честванията във връзка с 60-годишния юбилей от възкачването на престола на кралица Елизабет Втора ще траят само 6 месеца и ще продължат до откриването на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на британските медии.

Нейно Величество се е съгласила с предложението на своите съветници тържествата да приключат до 27 юли, когато стартират Олимпийските игри.

Идеята била юбилеят да не затъмни останалите важни събития и прояви, насрочени за календарната 2012 година, твърдят от Бъкингамския дворец.

Кралицата била на мнение, че юбилеят трябва да бъде празнуван отделно и в никакъв случай да не бъде "пренесен" по някакъв начин на спортното поле.

Предвидените за догодина чествания ще бъдат най-кратките в сравнение с празнуването на предишните юбилеи на Елизабет Втора. От Бъкингамския дворец съобщиха и за още една промяна.

През полугодието на празненствата Нейно Величество евентуално може да отмени традиционните си извънгранични посещения в Австралия, Нова Зеландия и Канада поради натоварения си график.

Догодина кралицата ще навърши 86 години, а нейният съпруг, Единбургският херцог, - 90, припомня агенцията.

Последвайте канала на

БТА
1174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини