Над 10 000 демонстранти се очаква да участват в поход срещу Г-7

  • 06 юни 2015 13:23

  • 1634
  • 1
Над 10 000 демонстранти се очаква да участват в поход срещу Г-7
© gettyimages

Над 10 000 демонстранти се очаква да участват днес в протестен поход до баварското градче Гармиш-Партенкирхен преди срещата на върха на Г-7 в замъка Елмау, който днес е луксозен хотел в Алпите, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Рано сутринта около 1000 протестиращи се стекоха с палатки и спални чували на палатков лагер край града с площ от 3000 квадратни метра. Хиляди други пристигат с автобуси от цялата страна. Организаторите от обединените "Стоп Елмау" изразиха надежда, че протестите няма да прераснат в насилие. Говорител на демонстрантите посочи, че начините на протест са различни и включват блокади и гражданско неподчинение, но подчерта, че не се планира ескалация на напрежението. Вчера Административният съд в Мюнхен постанови, че не повече от 50 души ще имат право да демонстрират достатъчно близо до "Замъка Елмау" в Баварските Алпи.

Над 20 000 полицаи са разположени край мястото на двудневната среща на върха на ръководителите на седемте най-богати страни в света - Съединените щати, Великобритания, Канада, Италия, Франция, Япония и Германия. Форумът започва утре. Протестите срещу Г-7 започнаха в четвъртък, когато 35 000 демонстранти се събраха в баварската столица Мюнхен и призоваха лидерите на седемте най-богати страни да предприемат действия против глобалното затопляне и да вземат мерки срещу социалното отражение на глобализацията.

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която е домакин на форума, призова днес промишлените сили от Г-7 да използват тежестта си за изпълнение на отдавна поетия ангажимент за събиране на 100 милиарда долара в помощ на борбата на бедните страни с климатичните промени, съобщи АП. Във видеопослание Меркел изтъкна, че водещите развити държави трябва да дадат ясен сигнал преди конференцията за климата в Париж през декември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1634 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.07 | 14:57

1
Tsyalata tazi sueta narechena"globalno zatoplyane",krie neopisuemi svetovni promeni v polza na monopolistite globalizatori.Globalno zatoplyane e motiv za voini,zabrani,kvoti,sanktzii ,it.n.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини