Буйстващи британци принудиха самолет да кацне извънредно на летището в София

  • 05 юни 2015 15:07

  • 2686
  • 2
Буйстващи британци принудиха самолет да кацне извънредно на летището в София
©

Шестима британци с неприлично поведение принудиха самолет, отлетял от Великобритания за Турция, да кацне извънредно на летището в София и българската полиция да се намеси, пишат британските вестници "Ковънтри телеграф" и "Дейли мейл". Самолетът боинг 737 с 137 туристи и петима членове екипаж пътувал от Бирмингам за курорта Даламан в Турция.

Той бил на авиокомпания Монарк еърлайнс /Monarch airlines/. Полетът трябвало да продължи 4 часа. На половината път шестима британци започнали да буйстват. Те пушили в тоалетната на самолета, напили се с алкохол, който носели и започнали да опипват стюардесите.

Пилотът ги предупредил да спрат, но те не го послушали. Накрая пилотът поискал извънредно кацане на летището в София и самолетът се приземил около 18,20 ч. местно време вчера. Български полицаи се качили в самолета и задържали буйстващите британци. Останалите пасажери трябвало да чакат в самолета два часа, преди той да се отправи към крайната дестинация. В Туитър се появиха кадри от случката, качени от ядосани пътници.

Пътникът Крис Кейзи написал: Заради шестима идиоти самолетът кацна извънредно в София и те бяха свалени. Авиокомпанията се извини на останалите пасажери за случая и подчерта, че не толерира подобно поведение на в самолетите си.

Шестимата буйстващи пътници, свалени от машината, повече няма да имат право да пътуват с Монарк еърлайнс.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2686 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.08 | 00:01

2
Простаци!
аман

2015.06.08 | 00:01

1
Ето,поучете се българи на "добро"английско възпитание!!!

Добави коментар

Водещи новини