Гърция подготвя амнистия за капиталите в Швейцария

  • 30 април 2015 06:49

  • 1669
  • 2
Гърция подготвя амнистия за капиталите в Швейцария
© Getty Images/Guliver

Правителството на Гърция подготвя законопроект за доброволно разкриване на информация за влоговете на гръцките граждани в Швейцария и плащането на данък върху тях, съобщиха финансовият министър Янис Варуфакис и министърът за борба с корупцията Панайотис Николудис, предаде РИА "Новости".

Съответното изявление двамата направиха след преговори с делегация на швейцарското министерство на финансите, водена от зам.-министъра по международните въпроси Жак де Ватевил. Според новите правила данъчните измамници ще платят глоба и данък върху укритите суми, но няма да бъдат съдени за това, пише "Сега".

Група анархисти са замеряли със стъклария в атински ресторант Варуфакис и се е наложило жена му Даная да го прикрива с тялото си, съобщи финансовото министерство. "Казах им, че искам да чуя какво имат да кажат въпреки вероятността да бъда ударен. След 15-ина минути напрегнат разговор, но без насилие, духовете се укротиха", описа ситуацията министърът. След това двойката влязла в чакащия ги автомобил и се прибрала. В текста не се посочва какво може да е предизвикало нападението, а само се казва, че извършителите по-скоро са искали да го унизят, отколкото да го наранят.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.25 | 14:02

2
Маймунакис , както и цялото им болшевишко правителство от негодници !!
така де

2015.05.01 | 13:06

1
Незнам кои са негодници 25г само в дупката те ели ние??

Добави коментар

Водещи новини