България с последно предупреждение от ЕК заради сигурността на личните документи

  • 29 април 2015 15:35

  • 1897
  • 2
България с последно предупреждение от ЕК заради сигурността на личните документи
© Getty Images/Guliver

България получи последно предупреждение от Европейската комисия заради неизпълнени изисквания, свързани със сигурността на личните документи. Три години след изтичането на крайния срок, у нас все още няма единно звено за контакт.

Това звено дава възможност за обмен на информация за достъп до пръстовите отпечатъци в чипа на паспортите и разрешенията за пребиваване. Страната ни разполага с два месеца за реакция, след което случаят може да бъде внесен в Европейския съд, съобщава БНР.

България получи и още едно последно предупреждение - за неприети европейски норми в управлението на отпадъците от минната промишленост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
П. Рангелов

2015.04.29 | 22:58

1
България не отговаря на нито едно условие за нормалност. Това е най-скапаната, най-срамната и най-отвратителната държавица с най-малоумните и алчни същества на най-високи постове. Но щом на народа така му харесва, нека си живее както до сега.
AJ4A

2015.04.30 | 01:20

2
Пръстовите или т.нар. биометрични данни в личните документи за самоличност бяха въведени защото ТЕРОРИСТИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ непрекъснато сменят имената си, националността, че дори и религията си, за да не бъдат лесно засечени и арестувани. България явно служи на ТЕРОРИСТИТЕ-КОМУНИСТИ, ЗА КОИТО РАБОТЯТ И ПОЧТИ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!

Добави коментар

Водещи новини