Съветът на Европа отчита липса на достатъчна независимост на правосъдието и заплахи срещу медиите

  • 29 април 2015 14:53

  • 885
  • 1
Съветът на Европа отчита липса на достатъчна независимост на правосъдието и заплахи срещу медиите
©

Недостатъчната независимост на правосъдието и заплахите срещу свободата на медиите в много европейски държави са двете най-големи препятствия пред демократичната сигурност. Това се посочва в доклад на генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд.

В документа не се посочват поименно държави, но се отбелязва, че недостатъците по отношение на демокрацията в Европа са "по-големи, по-дълбоки и географски по-широко разпространени, отколкото се приемаше досега" при изучаването на всички 47 държави от континенталната организация.

Честните и достойните съдилища са основа за демокрацията и поддържането на стабилността, но над една трета от държавите от Съвета на Европа не успяват да осигурят в правните си системи достатъчната им независимост и безпристрастност, пише в документа.

Свободата на медиите е под натиск по целия континент, журналистите се сблъскват с физически заплахи на много места, допълва Ягланд. По неговите оценки антитерористичните закони са били използвани за ограничаване на свободата на словото, а някои европейски медии нечестно дават с предимство думата на управляващите.

Последвайте канала на

885 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AJ4A

2015.04.30 | 01:16

1
Духът от бутилката бе изпуснат и тръгна да унищожава ЕС и целия свят!!!!! КОМУНИСТИТЕ-ТЕРОРИСТИ трябва да бъдат УНИЩОЖЕНИ!!!!!

Добави коментар

Водещи новини