Избирателната реформа клати италианския премиер Матео Ренци

  • 29 април 2015 14:09

  • 1423
  • 1
Избирателната реформа клати италианския премиер Матео Ренци
© gettyimages

Ако италианският парламент не одобри предложението на премиера за промяна в Изборния кодекс, Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва ще хвърли оставка, е заявил министър-председателят, предаде РИА Новости.

Ръководителят на правителството в открито писмо, изпратено до редица медии, заяви, че обвързва въпроса за оставането си начело на кабинета на апенинската държава с приемането на промени, които имат за цел при парламентарния вот да бъде излъчван ясен победител и съставянето на орган на изпълнителната власт да се извършва по-бързо. "В случай че законопроектът не мине през пленарната зала, кабинетът ще се оттегли. Няма смисъл да продължавам играта", е написал Ренци след вчерашното извънредно заседание на правителството.

Предложението на кабинета бе възприето остро от опозицията. Някои опоненти обвиниха Ренци във фашизъм. Проектът принуди бившият премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 да оттегли подкрепата за кабинета.

Промените на премиера разбуниха духовете и в собствената му Демократическа партия и най-вече бившия председател и предшественик на Ренци на поста – Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през.

Депутатите ще обсъждат въпроса днес вечерта.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.29 | 18:45

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини