Българи е имало на горящия ферибот в Испания

  • 29 април 2015 12:33

  • 1769
  • 1
Българи е имало на горящия ферибот в Испания
©

Всички 156 пътници бяха спасени от горящия ферибот, изпълняващ курс между Палма де Майорка и Валенсия в Испания, уточниха пристанищните власти на Балеарските острови и компанията собственик на кораба, предаде АФП.

Фериботът бе обхванат в пламъци вчера следобед. Пътниците са били откарани с друг кораб до град Палма де Майорка към 20,30 местно време вчера вечерта. Компанията оператор на плавателния съд е Еспаньоле Трасмедитеранеа. Корабът е изпълнявал курс от 250 километра, който трябвало да продължи осем часа. На 20 морски мили (37 километра) от бреговете на Палма и след около два часа плаване на борда избухнал пожар. Към края на вчерашния ден пожарът не е бил потушен и има риск от потъване на плавателния съд. Властите са задействали мерки срещу евентуалното замърсяване на района в случай на изтичане на гориво от кораба.

Според първи информации, предоставени от компанията оператор, на кораба е имало пътници от най-малко 12 страни - Испания, Германия, Румъния, Китай, България, Колумбия, Еквадор, Сенегал, Аржентина, Албания и Алжир. Те са се качили първо на спасителни лодки, се казва в съобщение на спасителните екипи. Евакуираните от кораба пътници са били прехвърлени после от лодките на друг кораб Пулия, който преминавал наблизо и който бил собственост на италианската компания Атлантика Чи Есс Пи А.

Шестимата членове на екипажа са били евакуирани с хеликоптер. Четирима от тях са пострадали леко. ДПА пък пояснява, че корабът е бил собственост на компанията Грималди лайнс. От спасените пасажери 78 са били шофьори на камиони, допълва агенцията. Причините за пожара се разследват. Той е избухнал в гараж на мостик номер четири, посочва АФП.

Последвайте канала на

БТА
1769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.29 | 18:45

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини