Британската власт води с 1%

  • 10 април 2015 07:04

  • 1218
  • 0
Британската власт води с 1%
©

Консервативната партия на премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. има един процент преднина пред лейбъристите седмици преди парламентарните избори във Великобритания. Това сочат резултатите от анкета на социологическата агенция YouGov за в. Сън.

Според тях на 7 май консерваторите ще вземат 35 процента, а лейбъристите - 34 на сто. Следват Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) с 12, либералдемократите с 8 и Зелените с 4 пункта. Също един процент преднина на консерваторите пред лейбъристите отрежда и анкета на ComRes, поръчана от Ай Ти Ви и "Дейли мейл". Само че според нея очакваните резултати са 34 и 33 съответно за управляващата и опозиционната партия. Освен това тази анкета поставя либералдемократите (участници в сегашната правителствена коалиция) и ЮКИП в равни позиции - с по 12 пункта, следвани от Зелените с 4 на сто.

Вестник "Таймс" писа вчера, че според проучване 53 от полагащите се на Шотландия 59 мандата в британската Камара на общините ще бъдат спечелени от кандидати на Шотландската национална партия. Въпреки че на референдума през септември м.г. жителите на Шотландия решиха да останат част от Обединеното кралство, сега шотландските националисти се надяват да имат решаващ глас в британския парламент, ако двете водещи партии не спечелят мнозинство в 650-местната камара, коментира Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини