Руски вестник: Алексис Ципрас е лошото дете на ЕС

  • 09 април 2015 09:04

  • 2186
  • 4
Руски вестник: Алексис Ципрас е лошото дете на ЕС
© gettyimages

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 прие вчера в Кремъл гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и се разбра с него, че руското ембарго върху доставките на гръцки храни може да бъде заобиколено, без да се нарушават никакви правила (включително въведени от самата Русия), пише "Комерсант".

Освен това Путин намекна, че Русия е готова да кредитира нови големи проекти в Гърция (най-вече строеж на газопровод), а Гърция ще може да изплаща заемите от съответните бъдещи печалби. При това Русия смята активно да се включи в евентуална приватизация в Гърция, обобщава вестникът темите на разговорите. По време на срещата "гръцкият премиер маневрираше толкова ловко между интересите на Русия, на ЕС и на своята страна, че понякога май просто ми се завиваше свят", пише репортерът на "Комерсант", останал с "впечатлението, че Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли е пристигнал в Москва, за да повоюва с Евросъюза". "Сензацията, тъй очаквана от Запада и с толкова страх, не се случи: Алексис Ципрас не поиска от Владимир Путин финансова помощ, а Кремъл не вдигна хранителното ембарго за Гърция. При все това двамата лидери се разделиха, доста доволни един от друг", коментира "Московский комсомолец".

Ципрас е истинско "ужасно дете" за ЕС - отказва да изплаща дългове, настоява за военни репарации от Германия заради окупацията от 1941-1944 г. - почти 280 милиарда евро, и заплашва да напусне еврозоната, ако Брюксел не смекчи своите изисквания. Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 и германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се вече са шокирани от мургавия южняк с белозъба самоуверена усмивка, но Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обича такива "лоши момчета" - особено ако те публично симпатизират на Русия и на нейния президент, добавя всекидневникът.

Гръцкият премиер явно е възмутен от коментарите на европейски чиновници по повод желанието на неговата страна да подобри отношенията си с Русия, отбелязва "Росийская газета". Визитата на Ципрас със сигурност "ще бъде разиграна като опит за натиск върху Брюксел чрез изграждане на отношения с Москва", смята руският политолог Владислав Белов, цитиран от в. "Независимая газета". "И Гърция ще бъде подложена на обструкция, и самият Ципрас също. Гърция ще получи повече негативи, отколкото позитиви, най-малкото от страна на Брюксел", твърди експертът. Русия има право да използва конкуренцията между отделните страни от ЕС за капитал, услуги, работна сила и стоки, изтъква той.

"Русия има пълното право да използва това право и да напомни на Брюксел, че именно политическата и икономическата конкуренция съдържат възможност за напредък. А опитите за създаване на Енергиен съюз или други съюзи срещу Русия ще наподобяват Госплан (съветския държавен комитет за планиране) и ще вредят на ЕС не по-малко, отколкото на Русия", заявява аналитикът пред "Независимая газета".

Последвайте канала на

БТА
2186 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.29 | 17:59

4
Ципрас не е както Тиквоча и Роска...
КОГАТО КРОКОДИЛА ташева РОДИ хахахахахахахахахах

2015.06.29 | 17:59

1
НАЙ ПРОСТОТО И ЛУМЕННО ДЕТЕ УРОДЧЕ хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах АМА ЩЕ РЕВЕ

2015.06.29 | 17:59

3
Ще реве като теб. Глупако.

2015.06.29 | 17:59

2
Герберастки IDIOT ! ЛУД умора няма !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини