Белгийски застрахователи отказват договор с еврейска детска градина

  • 06 април 2015 11:33

  • 1255
  • 1
Белгийски застрахователи отказват договор с еврейска детска градина
© gettyimages

Белгийско застрахователно дружество е отказало да сключи договор с еврейска детска градина в Брюксел, съобщиха местни медии.

От дружеството са отказали да изпратят каквото и да било ценово предложение за сключването на застраховка "Гражданска отговорност" за недвижимия имот, тъй като еврейските обекти в страната са поставени под особена заплаха от терористично нападение. От фирмата заявили, че "сключването на договор не представлява интерес" за тях. Сключването на застраховка "Гражданска отговорност" срещу наводнение, пожар и други материални щети на недвижимите имоти е задължително в Белгия и се удостоверява всяка година пред полицията. Същото изискване важи и за автомобилите. Медиите в страната неотдавна съобщиха за множество случаи, в които застрахователи отказват сключването на договори с водачи, причинявали по-рано пътни произшествия. Подобни случаи се поемат от държавен гаранционен фонд, който покрива в минимална степен претърпени щети.

От средата на миналата година, след атентата в Еврейския музей в Брюксел, равнището на бдителност за посегателство над еврейски обекти в Белгия е повишено. Предпазните мерки бяха допълнително усилени след предотвратените атентати във Вервие през януари тази година. Пред еврейските обекти в Белгия, както и пред главните сгради на държавата и на международните организации, вече четвърти месец са разположени въоръжени военни и допълнителни полицейски сили.

Приема се, че еврейските обекти в Европа представляват особен интерес за ислямистките терористи. През 2012 г. Мохамед Мера стреля срещу еврейско училище в Тулуза, през май миналата година Мехди Немуш откри стрелба в Еврейския музей в Брюксел, а през януари тази година Амеди Кулибали взе заложници и застреля част от тях в еврейски хранителен магазин в Париж.

Последвайте канала на

БТА
1255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.07 | 00:21

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини