Чистачи разтуриха паметник на загиналите в парижките атентати

  • 03 април 2015 12:19

  • 943
  • 0
Чистачи разтуриха паметник на загиналите в парижките атентати
© gettyimages

Мемориалът, създаден от доброволци за почитане на паметта на жертвите на атентатите в Париж, бе разтурен от служители по чистотата във френската столица, предаде РИА Новости.

Жители в началото януари започнаха да слагат цветя, снимки, слагат цветя в подножието на статуята на Републиката, монтирана на едноименния площад в главния град на западноевропейската страна. Работници от фирмата, която се грижи за чистота, през изминалите дни са премахнали букетите и свещите, но нейните служители не са могли да изтрият графитите. Компанията мотивира действията с пролетното почистване и подготвянето на близкия фонтан за летния сезон. Управата на парижкия район, където се намира импровизираният паметник, обеща да върне мемориала в най-скоро време.

Членове на групата "Никога повече 17" заявиха, че още утре ще се съберат пред паметника на Републиката и ще сложат цветя. "Трябва да спасим духа на "Шарли Ебдо", постнала е участничка в групата във Facebook.

На 7 януари 2015 г. терористи нападнаха редакцията на парижкото сатирично издание Шарли ебдо. Ден по-късно ислямисти взеха заложници в магазин за еврейски храни във френската столица. При нападенията бяха убити 17 души. При операции на силите за сигурност във Франция на 9 януари бяха ликвидирани трима от нападателите. Една от участничките в атаките – Хаят Бумедиен успя да избяга в Сирия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини