Скандален белгийски политик е намерен мъртъв

  • 03 април 2015 10:20

  • 2436
  • 1
Скандален белгийски политик е намерен мъртъв
©

Един от най-известните политици в Белгия е бил намерен мъртъв, пише британският в. Гардиън.

Тялото на бившия лидер на Фламандската социалистическа партия – Роберт Стеверт е открито вчера в канал близо до източния град Хасел. Представител на властите на Фландрия заяви, че най-вероятно става дума за самоубийство. Часове преди да сложи край на живота си магистратите в автономния регион с официален език холандски изпратиха на Стеверт призовка да се яви пред съд заради обвинения в изнасилване. Жена твърди, че политикът е извършил сексуално престъпление над нея след като двамата са се запознали през 2010 г. след телевизионно шоу.

Стеверт (на 60 години) бе за кратко кмет на Хасел, Той е бил участник в няколко федерални правителства и генерален секретар на НАТО. Той се оттегля от ръководството на Алианса през 1995 г. заради обвинения в корупция.

Председателят на Валонската социалистическа партия и бивш премиер на Белгия Елио Ди РупоЕлио Ди Рупо Eлио Ди Рупо – белгийски политик и премиер на страната от 5 декември 2011 г. Елио Ди Рупо е заяви, че е шокиран от смъртта на Стеверт. Представителят на френскоезичничте белгийски социалисти поиска разследването да хвърли светлина върху кончината на фламандския му политически партньор.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.04 | 00:41

1
Auu, dali ne e zarazno?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини