Силвио Берлускони е невинен

  • 18 октомври 2011 15:48

  • 567
  • 0
Силвио Берлускони е невинен
© gettyimages

Милански съдия отхвърли днес обвиненията срещу италианския премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 по дело за измама и присвояване на
средства, свързано с частната му телевизионна групировка Mediaset, предаде Ройтерс.

Съдията обаче постанови да започне съдебно производство по същото дело, нашумяло като "Медиатрейд" (медийна търговия), срещу председателя на управителния съвет на Медиасет Феделе Конфалониери, срещу неговия заместник Пиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, който е най-големият син на премиера и срещу девет други подсъдими. Първото съдебно заседание е насрочено за 22 декември. Делото се основава на обвинения, че Медиасет е придобил правата за излъчване на филми при надути цени в сделки, които според прокурорите са довели до незаконно присвояване на 35 млн. евро и данъчни измами в размер на 8 млн. евро.

Защитата на Берлускони приветства решението на съда, но не пропусна да каже, че той "продължава да е преследван от магистратите в Милано". Той е обвиняем по други две дела за корупция и данъчни измами. Съдят го също, че е плащал за секс с непълнолетна проститутка и е злоупотребил със служебното си положение, за да прикрие деянието.

Последвайте канала на

БТА
567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини