АФП също твърди, че пилот е напуснал кабината преди катастрофата

  • 26 март 2015 12:49

  • 2424
  • 1
АФП също твърди, че пилот е напуснал кабината преди катастрофата
© Getty Images/Guliver

Въпреки официалното изявление на Луфтханза, че не може да потвърди информацията, за пилот на А320, който да е излизал от кабината преди катастрофата във вторник, и АФП разпространи обратна версия.

Източник на агенцията, който е близък до разследването на самолетната катастрофа в Алпите, разкри подробности от записите от пилотската кабина, които са съхранени в едната черна кутия на машината. „В началото на полета екипажът говори нормално, после се чува шум от преместването на седалка назад, вратата се отваря и затваря. После някой чука на вратата, а от този момент нататък до катастрофата не е записан никакъв разговор“, разказва източникът.

Двамата пилоти са говорили на немски език. Преди катастрофата се е задействала алармата за близост до земята, казва още източникът. Той обаче не може да определи кой точно е напуснал кабината, дали е първият  или вторият пилот.

Информацията на АФП потвърждава до голяма степен с публикуваното от Ню Йорк Таймс свидетелство на участник в разследването. Той се позовава на данни от черната кутия. и твърди следното: "Човек отвън чука леко по вратата на пилотската кабина и не получава отговор. След това започва да чука по-силно и отново не получава отговор. Няма отговор и се чува как той се мъчи да разбие вратата", твърди специалистът.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.26 | 17:58

1
В най-евтините коли има датчик на седалката, който отчита седящ в нея човек. В самолет за стотици милиони няма такъв датчик на пилотската седалка? ахахахахахахахаха

Добави коментар

Водещи новини