Нова незадействана запалителна бомба бе открита на ЖП линия край Берлин

  • 13 октомври 2011 14:33

  • 752
  • 0
Нова незадействана запалителна бомба бе открита на ЖП линия край Берлин
©

Германската полиция откри нова незадействана запалителна бомба край железопътна линия в района на Берлин, с което общият брой на намерените устройство достигна 17, предаде ДПА.

Бомбата е намерена край високоскоростна линия от Берлин за Лайпциг. Засега само две от устройствата, поставени до тръби с кабели, са били активирани. Главният влак от класа "интерсити" между Берлин и Хамбург бе спрян, след като пожар, предизвикан от такава бомба, извади от строя системата за сигнализация в понеделник сутринта. Според полицията бомбите са поставени по едно и също време. Повечето от тях представляват пластмасови бутилки с бензин и фитил. Според някои съобщения, ако бяха се задействали по-голяма част от запалителните устройства, те биха нарушили работата на телефонните мрежи. От понеделник досега хиляди влакове в Германия бяха отменени или се движеха със закъснение заради масираните проверки по линиите.

Германските железница е обявила награда 130 000 евро за информация, водеща до залавяне на извършителите. Отговорност за поставянето на запалителните бомби пое малко известна организация, която е противник на военното присъствие на Германия в Афганистан.
 

Последвайте канала на

БТА
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини