ЕК разследва международни фирми за укрити данъци

  • 03 февруари 2015 14:23

  • 1062
  • 0
ЕК разследва международни фирми за укрити данъци
© gettyimages

Европейската комисия (ЕК) е започнала ново разследване срещу международен компании заради укрити данъци, предаде ТАСС.

Днес комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер направи официално изявление в Брюксел."Започнахме да извършваме предварително проучване след като получихме информация от данъчните служби в Белгия за много нарушения на правилата, извършени от страна на мултинационални корпорации с цел избягване на двойното данъчно облагане и получаване на необосновани конкуренти предимства", подчерта датският представител в органа на изпълнителната власт на 28-те.

Новото разследване ще е продължение на разследването на скандала Люкслийкс. Стотици международни корпорации бяха обвинени в подписване на споразумения с властите на Люксембург, позволили на фирмите да избегнат плащанията към бюджетите на държавите, където упражнявали дейността си.

Аферата засегна и председателя на ЕК. Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето бе изправен пред вот на недоверие. Той бе обвинен, че като премиер на Великото херцогство е позволил сключването на сделката. Депутатите от Европейския парламент оставиха Юнкер на поста.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини