Фараж си навлече подигравки заради българин

  • 03 февруари 2015 07:09

  • 2143
  • 0
Фараж си навлече подигравки заради българин
© Getty Images/Guliver

Партията за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж си навлече подигравки и критики, защото използвала услугите на български имигрант, за да раздаде нейни пропагандни листовки, пише в. "Дейли мейл".

На 22 януари българинът, който работел за фирмата за доставки, раздал пропаганден материал в 6 страници на представителя на партията на Фараж Дейвид Литъл, кандидат за парламентарните избори във Великобритания, известен с антиевропейските си позиции.

Докато си вършел работата, той бил заговорен от областния съветник от Дувър лейбъриста Питър Уолъс. Българинът му разказал откъде идва. Тогава Уолъс си помислил, че случилото се е много странно, след като точно миналата година партията на Фараж предупреждаваше британците, че българите ще дойдат да им вземат работните места.

Уолъс веднага разказа случката в Туитър и определи факта, че българин раздава пропагандни материали на партията на Фараж като висша степен на лицемерие.

Дейвид Литъл обаче поздрави българина, който е свършил фантастична работа за партията и който е дошъл във Великобритания, за да си създаде по-добър живот. Той добави, че е наел българина, за да раздава пропагандните материали, за да покаже, че партията на Найджъл Фараж не е расистка партия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини