Основателят на ПЕГИДA се оттегля, позирал като Хитлер (снимка)

  • 21 януари 2015 20:18

  • 2876
  • 2
Основателят на ПЕГИДA се оттегля, позирал като Хитлер (снимка)
© gettyimages

Лидерът на германското антиислямско движение ПЕГИДА (Европейци патриоти срещу ислямизацията на Запада) Луц Бахман обяви, че подава оставка, след като в пресата излезе негова снимка с мустачки и прическа като Адолф Хитлер, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Да, напускам ръководството", на движението, заяви Бахман пред популярния ежедневник "Билд". Информацията бе потвърдена за АФП от говорителката на ПЕГИДА Катрин Йортел. По-рано днес Йортел потвърди автентичността на снимката, публикувана от вестниците "Дрезднер моргенпост" и "Билд". Тя показва снимания в профил Бахман, с влажна коса сресана настрани и малки мустачки, също като нацисткия диктатор. Според в. "Дрезднер моргенпост" снимката е направена преди време и е публикувана на страницата на Бахман във Фейсбук.

Според Йортел снимката била шега. На въпрос на "Билд" лидерът на антиислямското и антиимигрантско движение обясни, че си направил снимката в бръснарски салон при излизането на сатирична аудиокнига за Хитлер. Прокуратурата в Дрезден съобщи, че започва разследване дали действията на Бахман са наказуеми по силата на закона, предаде ДПА. В Германия възхвалата на Хитлер се смята за престъпление.

Други лидери на движението ПЕГИДА, което твърди, че не е расистко, а само бие тревога за растящото влияние на исляма в Германия, казаха, че публикувайки снимката, Бахман е прекалил.

Снимка: Интернет

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2876 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.18 | 16:58

2
Tova oznachava ,che vsichko e edno evreisko teatro,celiashto da se opliuiat miusiulmanite.
Мен

2015.03.12 | 21:50

1
Мълчи бе, ненужник. Да ти се изтропам в мюсюлманското гърло... няколко пъти !

Добави коментар

Водещи новини