Папа Франциск: Не се ли научим да плачем, няма да бъдем добри християни

  • 18 януари 2015 13:41

  • 1339
  • 2
Папа Франциск: Не се ли научим да плачем, няма да бъдем добри християни
©

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова за съчувствие към страданията на децата, които живеят по улиците и които са жертва на проституцията и на дрогата, предаде БТА. Призивът главата на Римокатолическата църква отправи този призив по време на среща във филипинската столица Манила, на която присъстваха 30 000 младежи.

На срещата, състояла се в католическия университет "Свети Тома" във филипинската столица, папата се запозна с 14-годишната Джун Шура, една от жертвите на трафика на дрогата и на проституцията. Тя разказа на папата за съдбата на изоставените от родителите си деца, които се опитват да оцелеят. Шура споделила, че за да оцелее е била принудена да краде, понякога други като нея стават жертви на педофили.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се трогнал от разказа на момичето, подпомагано от благотворителната организация "Анак-ТНК", която съдейства на изоставени деца и която е ръководена от френския свещеник отец Матийо Дошез.

Защо децата страдат толкова ли? Не може да се даде незабавен отговор на този въпрос. Едва, когато ние сме си поплакали, можем да отговорим на този въпрос. Не се страхувайте от сълзите, каза папата на испански.

Днес светът страда от това, че не знае кога да заплаче. Научихме ли се да плачем заради децата, които се дрогират или които са принудени да проституират? Ако не се научим да плачем, няма да бъдем добри християни, подчерта папата.

Главата на Римокатолическата църква отдаде почит на доброволка на 17 години, участвала в подготовката на визитата му вчера в град Таклобан и загинала, след като върху нея рухна част от скеле.

Когато погледна събралото се в университета множество и изслуша историите за личните драми на трима младежи папата подчерта, че има прекалено малко момичета в залата. Понякога сме прекалено големи мачовци. Жените са способни да задават въпроси, които мъжете не разбират. Когато следващият папа дойде в Манила, моля ви, нека да има повече жени, които да се срещнат с него, каза папата.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1339 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.19 | 17:34

2
Абе на тоя защо му са жени?Я гледай старчето какъв развратник е?Това да не му е Латинска Америка с техните разпасани кюрета.

2015.01.19 | 12:52

1
Стига с тоя рев и плач - боздугани и мечове трябва да извадим!

Добави коментар

Водещи новини