Папата замахна да удари асистента си

  • 16 януари 2015 20:17

  • 2901
  • 3
Папата замахна да удари асистента си
© Getty Images/Guliver

Aко моят добър приятел доктор Гаспари напсува майка ми, той трябва да очаква, че ще го ударя. Това заяви папата и се престори, че нанася удар на асистента си Алберто Гаспари, съобщи СиЕнЕн. С този жест Франциск обясни пред журналисти в самолета си позицията си в защита на свободата на словото, но заяви, че тази свобода трябва да има граници.

“Нямате право да провокирате. Вярата не трябва да бъде осмивана”, подчерта папата по повод атаката срещу “Шарли ебдо”. След необичайния жест говорителят на Ватикана изрично подчерта, че папата не оправдава насилието и терора в Париж. Нападенията от миналата седмица са отклонение от религията и подобно ужасяващо насилие в името на Бог не може да бъде оправдано, добави папата.

Светият отец пристигна във Филипините, където бе посрещнат от президента Бениньо Акино. Хиляди хора се струпаха по улиците на Манила вчера, за да приветстват кортежа. Около 50 000 полицаи и войници гарантират сигурността на папата.

Франциск призова правителството на Филипините да се справи с корупцията и да чуе виковете на бедните, страдащи от социалните неравенства в страната. Връхната точка на папската визита ще бъде в неделя, когато той ще отслужи литургия на открито, на която се очаква да присъстват 6 млн. души.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2901 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ицо

2015.01.18 | 08:11

3
Като стана дума за насилие в името на проклетата фалшива религия - инквизиция... проклети католици! Вавилон велики - Ватикана - която пие от чашата на собственото си блудство.

2015.01.18 | 08:11

2
ВЕЛИК ЧОВЕК!

2015.01.18 | 03:40

1
Прав е човекът , французите прекалиха и то умишлено.

Добави коментар

Водещи новини