"Шалом" изказа съболезнования за жертвите на атаката във Франция (галерия)

  • 13 януари 2015 14:13

  • 1790
  • 3
"Шалом" изказа съболезнования за жертвите на атаката във Франция (галерия)
© ОЕБ "Шалом"

Организацията на евреите в България (ОЕБ) "Шалом" изразява съболезнования за жертвите от терористичните актове във Франция.

"От името на Организация на евреите в България "Шалом" и лично от мое име изказваме искрени съболезнования на семействата и близките на невинните жертви на терористичните актове във Франция", пише председателят на ОЕБ "Шалом" Максим Бенвенисти до френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан.

Той определя като "недопустимо да се пролива кръв и да се отнема човешки живот в името на идеология или убеждения". ОЕБ остро осъжда и се противопоставя на всички прояви на тероризъм и омраза и настоява всички отговорни фактори - държави и обществени организации, заедно да предприемат категорични мерки срещу тероризма в света, се казва още в текста.

Религиозна служба в памет на загиналите в терористичните актове се проведе тази вечер в Централната софийска синагога. Събитието е организирано от организацията на евреите в България „Шалом" и Централния израилтянски духовен съвет. В молитвения дом дойдоха посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан и вторият секретар и заместник-ръководител на мисията на държава Израел Саусан Хасон.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1790 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.13 | 21:26

3
"недопустимо да се пролива кръв и да се отнема човешки живот в името на идеология или убеждения" ----- Лелее кой го казва!!!!!!

2015.01.13 | 21:21

2
ТОЗИ БЕЗСРАМНИК НЕ БЕШЕ ЛИ ДЕТО ОБЯСНЯВАШЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СПАСИЛИ ЕВРЕИТЕ И ИСКАШЕ ДА КРАДЕ ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА

2015.01.13 | 17:17

1
лицемер безподобен

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини