Даниел Митов участва в заседанието на Съвета по европейски въпроси

  • 12 януари 2015 16:36

  • 1079
  • 2
Даниел Митов участва в заседанието на Съвета по европейски въпроси
© МВнР

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, участва в юбилейното 400-но заседание на Съвета по европейски въпроси, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

В рамките на заседанието е било обсъдено предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през втората половина на 2018 г.

"Това ще бъде най-голямото европейско предизвикателство за българската администрация след преговорите за членство, което ще се реализира на практика след навършването на 10-годишно пълноправно членство на страната ни в Съюза", е посочил министър Митов в изказването си пред участниците в заседанието, председателствано от вицепремиера Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Според дипломат номер едно председателството на България е изключителна възможност за консолидиране на нейния външнополитически облик и авторитет в ЕС, а подготовката за него следва да се разглежда като възможност страната ни да подпомогне реализирането на ключови национални приоритети чрез взаимодействието с представителите на институциите на ЕС и държавите-членки.

Външният министър е убеден, че България има основания да подходи към подготовката за председателството на ЕС с увереност и самочувствие от натрупания от членството опит, както и с доказал се като добре функциониращ национален механизъм за координация по въпросите на ЕС, независимо че съществуват редица предизвикателства, произтичащи от динамиката на международния и европейски политически и икономически контекст.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1079 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BOIKO-KURVO-KURVO

2015.01.14 | 01:08

2
ETO IA I DRUGATA KURVA

2015.01.13 | 14:43

1
Parcal.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини