Започнаха да излизат данни за акциите на френската полиция

  • 10 януари 2015 12:43

  • 4425
  • 4
Започнаха да излизат данни за акциите на френската полиция
© Getty Images/Guliver

Въпреки края на драмата със заложниците вчера и днес френската полиция продължава да издирва съучастничката на един от убийците.

Излизат все повече подробности за престрелката между силите на реда и Амеди Кулибали – терористът, който взе заложници в еврейски магазин в Париж.

Все още няма информация за жертвите му, но според оповестените вече данни след интервюто за френската телевизия BFM той е забравил да затвори телефона си и в продължение на часове журналисти и полиция са го подслушвали, съобщава БТВ.

Когато чули молитвата на смъртта, полицията решила да действа и щурмувала еврейския магазин в източната част на Париж.

За щурма на печатницата в Дамартен ан Гоел пък стана ясно, че не полицията е щурмувала, а двамата братя – Шериф и Саид Куаши, са излезли и са стреляли срещу командосите.

Ключовият свидетел за френските власти е приятелката на Кулибали – Хаят Бумедиен, защото тя е наясно с връзките между тримата атентатори, както и техните взаимодействия с други джихадисти. Полицията я издирва и като съучастник на атаките.

По данни на полицията 26-годишната Хаят Бумедиен е живяла с Кулибали. Преди да се запознае с него, тя работила като касиерка, а след като заживяла с него, се радикализирала.

Родена е в Алжир, но е променила името си, за да звучи по-френско, разкриват източници от разузнаването.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4425 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.11 | 17:24

4
Салям Алейкум братя сидерасти. Всеки който е дал гласът си за партия основана на етническа основа, или на партия която дава властта на партия като ДПС заслужава СМЪРТ! Ние от АТАКА додохме властта на ДПС, и застрашихме живота на 8 милиона българи. Защото ДПС е мафиотска ислямистка организация, каквато е и АТАКА но.. ми плащат! Но на нас много много не ни пука, защото сменихме вярата си, и братя сидерасти, да не забравите да се кланяте по пет пъти на ден пред телевизията на Аллах, АлфаТВ АНАДЪМНО?
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.11 | 15:58

3
ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ АТАКА Е ПРОЕКТ НА ДПС Ако не вярвате потърсете в Google ''До г-н Председателя на ЦС на ДПС гр. София ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. /ПЕЧАТ/ С уважение: /А. Емин/ 27.04.2005 г. гр. София'' ______________________________________________________ Извод: АТАКА е проект на ДПС и Доган. Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин ( Бог да го прости) , за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Не гласувайте за АТАКА или ДПС БЪЛГАРИ, ако не искате вийна в България, в която ''братска Русия'' отново да се яви като спасител, ДА ПАЗИ БОГ!!! Събуди се Българино!
SS

2015.01.11 | 15:58

2
Атeнтaтopите са обучавани в ЦРУ по програма aмepика за Фpaнция.

2015.01.11 | 09:11

1
ей , много си прост. хаха. уникално тъп си.

Добави коментар

Водещи новини