В Дания притеснени, че са следващата мишена

  • 07 януари 2015 21:26

  • 1670
  • 3
В Дания притеснени, че са следващата мишена
©

Датската медийна група "JP/Politikens Hus", чийто вестник "Юландс постен" публикува през 2005 г. карикатури на пророка Мохамед, е повишила мерките за сигурност в своите обекти. Това се съобщава в електронно съобщение по вътрешната мрежа на медийната група.

По-рано днес, 7 януари, неизвестни нападатели убиха 12 човека и раниха десетки в редакцията на парижкото списание "Шарли ебдо", което също е публикувало карикатури на пророка. Датският карикатурист Курт Вестергор, автор на карикатурите в "Юландс постен", заяви, че е "потресен и шокиран" от нападението срещу френската медия, пише news7.bg.

Той подчерта, че политическият карикатурист трябва "да държи под око всички авторитарни сили" и припомни, че самият той има сходна съдба с "Шарли ебдо". На времето карикатурите на Вестергор предизвикаха масови протести в ислямския свят, а самият творец бе мишена на няколко неуспешни покушения и сега е под полицейска охрана.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1670 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
maja

2015.01.08 | 09:12

3
вие,си отглеждате мюсулмани грижите се за тах строите им джамии ,те ви се отплащат за свободата и добротата ,като ви колят,стрелят,режат глави, !защо стачкувате? сега си сърбайте попарата която надробихте!

2015.01.08 | 09:12

2
АБЕ КАКВО ГИ ЧАКАТЕ БЕ ДОШЛИ СА ВЬВ ВАШАТА ДЬРЖАВА И ЩЕ РАЗМАХВАТ ОРЬЖИЕИ ЩЕ УБИВАТ .ВСИЧКИ МЮСУЛМАНИ ДА ОТИВАТ В АРАБИЯ И ДА СЕ КЛАНЯТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ. НЯМАТ РАБОТА В ЕВРОПА
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.08 | 09:06

1
Салям Алейкум братя сидерасти. Всеки който е дал гласът си за партия основана на етническа основа, или на партия която дава властта на партия като ДПС заслужава СМЪРТ! Ние от АТАКА додохме властта на ДПС, и застрашихме живота на 8 милиона българи. Защото ДПС е мафиотска ислямистка организация, каквато е и АТАКА но.. ми плащат! Но на нас много много не ни пука, защото сменихме вярата си, и братя сидерасти, да не забравите да се кланяте по пет пъти на ден пред телевизията на Аллах, АлфаТВ АНАДЪМНО?

Добави коментар

Водещи новини