Френски кмет отказа погребение на починало ромче

  • 05 януари 2015 10:59

  • 2839
  • 2
Френски кмет отказа погребение на починало ромче
© gettyimages

Расистки скандал разтърси Франция, пише британският в. Дейли телеграф.

Кметът на южното парижко предградие Шамплан – Кристиян Льоклер отказа да погребе дете на ромски имигранти от Румъния, което е починало на Коледа. Началникът на местната власт се мотивирал, че няма много свободни парцели на местното гробище и иска да даде предимство на хората, които си плащат данъците. Кметът по-късно заяви, че думите са му били интерпретирани неправилно и извадени от контекста. Премиерът на западноевропейската държава Манюел Валс нападна Льоклер и нарече действията на шефа на местната власт "Обида за Франция".

Социалистическият президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 продължи твърдата политика на консервативния стопанин на Елисейския дворец – Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в спрямо имигрантите от България и Румъния. Всяка година властите изпращат стотици източноевропейци в родните им държави, припомня лондонското издание.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2839 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.06 | 14:55

2
Choveka e prav !Utre kato pochine francuzin na smetishteto li da go slojat,poneje niama mesta v grobishteto ot prishalci lejashtina garba na francuzite ?!!

2015.01.06 | 09:34

1
Абе, не е баш така. Малко прекалено е- все пак не е останало само едно място на гробищата, нали? И от думите ти/му звучи, че някой трябва все пак да отиде на бунището- извинявай, ама това е абсурдно. В държава от третия свят няма да хвърлят труп на бунището. Хайде да слезете от клоните и да спрете да се държите като амазонско племе вече. Веднъж попитали вожда кое е зло и той казал:\"Съседното племе да ни нападне, да ни избие мъжете, да изнасили жените и да плени децата.\" А кое е добро? \"Ние да нападнем съседното племе, да има избием мъжете, да им изнасилим жените и да им пленим децата.\"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини