Бащата на Биг Брадър лежал в ареста

  • 04 декември 2014 16:51

  • 2045
  • 2
Бащата на Биг Брадър лежал в ареста
©

Британският писател Джордж Оруел е прекарал две денонощия в лондонски арест, пише в. Гардиън.

През 1931 г. бъдещият автор на антиутопията "1984", където за пръв път се появява всевиждащият Голям брат, се е напил с бира и уиски и се заяждал с полицаи. Служителите на реда са прибрали твореца и го затворили за 48 часа заради пиянство и обида на длъжностни лица във видимо нетрезво състояние, сочат разкрити наскоро документи.

Оруел в свои спомени разказва как е прекарал "48 очарователни часа зад решетките". Той описва как заедно с него в килията е имало двама мъже. Единият е пречил на движението в столицата на Обединеното кралство с ръчна количка, а другият – изоставил приятелката си. В мемоарите си писателят изразява надежда, че момичето не се е самоубила.

Досега единственото твърдение за пребиваване на Оруел е било в неговите спомени. Намерените неотдавна документи доказват думите на писателя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2045 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.07 | 01:21

2
Сигурно тогава му е дошла идеята да те напъхат в клетка под постоянно наблюдение, да се скараш или да се сбиеш с някой съкилийник, а в екстрени случаи съкафезниците да правят секс помежду си. И естествено зрителите да са тъпи колкото полицаи.

2014.12.07 | 01:21

1
Оруел описва модела на комунистическия режим , изобщо няма предвид шоу програми и доброволни платени поднадзорни , подлагащи се на унижения срещу заплащане .

Добави коментар

Водещи новини