ЕК призова за координирани действия за рекапитализация на банките

  • 06 октомври 2011 12:33

  • 805
  • 0
ЕК призова за координирани действия за рекапитализация на банките
© gettyimages

Координирани действия на всички 27 страни-членки на Европейския съюз бяха предложени от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, предаде Ройтерс.


"Сега ние предлагаме координирани действия на всички държави за рекапитализиране на банките и да се помогне на финансовите институции да се освободят от лошите задължения", каза той в интервю, публикувано в Youtube. Изявата на ръководителя на изпълнителния орган на ЕС дойде ден след като правителствата на Франция и Белгия постигнаха споразумения за спасяване на банката Dexia. Дълговата криза, която започна в Гърция, се разпространи в Португалия и Ирландия, като заплаши целия ЕС и върна страховете от фалирането на големи финансови институции.

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова в сряда останалите 26 държави от Блока да положат усилия за рекапитализацията на банките. "Важно е пазарите да видят, че постигаме резултати", заяви тогава тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини